0

Tryckmetoder

Vi använder oss av olika trycktekniker för olika produkter. 

På textilier använder vi något av nedanstående, beroende på vad som skall tryckas, antal m.m.

DTF (Direct To Film)

Skapa transfers av hög kvalitet, som är mjuka, stretchiga och tvättäkta upp till 60ºC.

  • En DTF-printer använder ett vattenbaserat bläck med färgpigment och man printar designen spegelvänt på en tunn frostad film av PET. Den printade designen avslutas med ett lager vitt, som gör att trycket blir täckande på både mörka och ljusa underlag.
  • Innan trycket har hunnit torka beströr man bilden med ett värmeaktiverat limpulver, som fastnar i det våta bläcket. Limpulvret, som ofta även kallas hotmelt-pulver, finns i olika grovlek och är avgörande för tvättäktheten och för vilka underlag det passar.  Hela arket låter man sedan härda i en ugn där limpulver och bilden bakas samman till en komplett transfer.
  • De färdiga transferna kan lagras eller användas direkt, vilket gör det till en idealisk metod för transfers som man vill kunna trycka upp batchvis och sedan använda efter behov.


Transfermärken beställer man som färdiga tryck, minsta beställning är 50 st/tryck och storlek. Dom kan man få precis som man vill gällande smådetaljer, toningar och färger. Man behöver inte trycka på alla direkt utan kan ha dom liggande hos oss för att tryckas på vid ett senare behov.

Värmetransfern är certifierade enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Det innebär att värmetransfern uppfyller klass 1, det strängaste kravet, och garanterat inte innehåller hälsoskadliga ämnen. Värmetransfern är därför godkänd för att appliceras på ekologiska textilier samt textilier och textila leksaker som används av spädbarn och små barn under tre år. Naturligtvis är värmetransfern helt fri från ftalater, det vill säga mjukgörare för plast.

För att säkerställa certifieringen arbetar vår leverantör med SWEREA som årligen kontrollerar produkten samt validerar OEKO-TEX® certifikatet.


Plottrade tryck skär man ut ur en folie med hjälp av en plottermaskin. Sedan rensar man bort det som inte skall tryckas och kvar på bäraren har man själva trycket. Bästa resultat får man om det inte finns för små detaljer. Folien är tillverkad av polyrethane och är testad enligt Oeko-Tex 100, vilket betyder att den inte innehåller några farliga eller allergiframkallande ämnen. Den är av högsta kvalitet, lätt att arbeta med och ger ett mjukt och följsamt resultat. 

Man trycker en färg i taget vilket kan gör det svårt att trycka flerfärgstryck och få det bra, beror i och för sig på hur trycket ser ut. 

Maila gärna på [email protected] och fråga om ni är osäkra.


För att vi skall kunna beställa/skära ut er text/motiv måste ert tryck vara helt vektoriserat och skickas till oss i eps- eller ai-format.

Maximal tryckyta är 35 x 35 cm.

Alla tryck värms sedan på plagget med hög värme och under hårt tryck. Vi eftertrycker alltid alla tryck en gång extra.


På t.ex. muggar, ölsejdlar, nyckelringar använder vi Sublimeringstryck. 

Sublimering är en tryckteknik där själva trycket med hjälp av värme och tryck går in i ytan på det föremål trycket ska sitta på. Detta gör att hållbarheten på trycken blir lika långa som på föremålet självt. Resultatet blir ett väldigt mjukt tryck utan kännbara kanter.