Tryckmetoder

Vi använder oss av en tryckteknik som heter transfertryck. Det finns två olika sätt att göra det på.


Transfermärken beställer man som färdiga tryck, minsta beställning är 50 st/tryck och storlek. Dom kan man få precis som man vill gällande smådetaljer, toningar och färger. Man behöver inte trycka på alla direkt utan kan ha dom liggande hos oss för att tryckas på vid ett senare behov.


Plottrade tryck skär man ut ur en folie med hjälp av en plottermaskin. Sedan rensar man bort det som inte skall tryckas och kvar på bäraren har man själva trycket. Bästa resultat får man om det inte finns för små detaljer. Folien är tillverkad av polyrethane och är testad enligt Oeko-Tex 100, vilket betyder att den inte innehåller några farliga eller allergiframkallande ämnen. Den är av högsta kvalitet, lätt att arbeta med och ger ett mjukt och följsamt resultat. 

Man trycker en färg i taget vilket kan gör det svårt att trycka flerfärgstryck och få det bra, beror i och för sig på hur trycket ser ut. Maila gärna på info@teamgrahn.com och fråga om ni är osäkra.


För att vi skall kunna beställa/skära ut er text/motiv måste ert tryck vara helt vektoriserat och skickas till oss i eps- eller ai-format.

Maximal tryckyta är 35 x 35 cm.

Alla tryck värms sedan på plagget med hög värme och under hårt tryck. Vi eftertrycker alltid alla tryck en gång extra.